top of page
Naamloos.jpg
Edele leden.jpg
Grazend.jpg

Wandelborden @ Buitenplaats Vaeshartelt

Om de bezoekers van Buitenplaats Vaeshartelt nog meer van het park te laten genieten, ontstond het idee om wandelborden te plaatsen. Het zijn er 22 geworden met steeds een gedicht, gevolgd door informatie over het verleden van die plek. Ik schreef de teksten. De illustraties zijn gemaakt door Stefan Yamá Cab.

www.vaeshartelt.nl en www.cayayamaillustraties.com

Redactie @ Clavis Uitgeverij

Bij Clavis was ik medeverantwoordelijk voor de inhoud van de tijdschriften PIPPO en POMPOEN. Ik redigeerde boeken (vooral baby-, peuter- en prentenboeken, maar ook boeken voor kinderen en young adults) en ik vertaalde samenvattingen voor de afdeling Foreign Rights voor (inter)nationale beurzen.

 

www.clavis.be

© Clavis Uitgeverij - Ellen Delange en Jacqueline Molnár
© Clavis Uitgeverij - Daniëlle Schothorst

Redactie en correctie @ ROSE Stories

Voor ROSE Stories redigeer en corrigeer ik kinder-boeken met uiteenlopende onderwerpen. Een aantal titels waarover ik me heb mogen buigen: Darya en de Denkmachine, Kijk mam, zo doe je dat!, Klimaatstrij-ders en Mia en Dio op zoek naar woorden (verschijnt in 2023). 

 

www.rosestories.nl

Aanbevelingenrapport educatie @
Museum aan het Vrijthof


Voor mijn afstudeerscriptie van de Master Kunsteducatie heb ik onderzoek gedaan naar de wensen, verwachtingen en leerstijl(en) van de grootste bezoekersgroep van Museum aan het Vrijthof: senioren. De uitkomsten heb ik samen met de visie, missie en doelstellingen van het museum verwerkt tot een aanbevelingenrapport voor een nieuw educatief programma.
 
www.museumaanhetvrijthof.nl
Museum aan het Vrijthof
Bonnefantenmuseum
Bonnefantenmuseum
Bonnefantenmuseum

Objectbeschrijvingen @ Bonnefanten-

museum

Tijdens mijn stage voor de opleiding Kunsteducatie heb ik de werken uit de collectie Hedendaagse Kunst beschreven voor gidsen en museumdocenten. Tevens heb ik de gegevens van deze werken aangepast in Adlib.

 

www.bonnefanten.nl

Zaalteksten expo Thé Tjong-Khing @ SCHUNCK*

In 2017 stond de eerste editie van de Beeldend Boek Biënnale in SCHUNCK* in het teken van illustrator en schrijver Thé Tjong-Khing. Ik werd gevraagd om de zaalteksten te schrijven en om de kijkwijzer te maken voor scholieren van het voortgezet onderwijs.

 

www.schunck.nl

Kijkwijzer TTK.jpg

Zaalteksten expo Ötzi @ Continium

Voor de interactieve expositie CSI: Continium heb ik de zaalteksten geredigeerd. Kinderen kruipen in de huid van een forensisch onder-zoeker om het mysterie rondom Ötzi de ijsmummie te ontrafelen. Gaandeweg komen ze meer te weten over het slachtoffer, over het verleden en over onderzoekstechnieken.

 

www.continium.nl

In 2015-2016 had ik een eigen rubriek in Zuiderlucht. Onder de naam Best bewaard schreef ik over de topstukken van musea in de Euregio.

Best Bewaard #1

Best Bewaard #1

Modemuseum, Hasselt

Best Bewaard #2

Best Bewaard #2

Ludwig Forum, Aken

Best Bewaard #3

Best Bewaard #3

Bonnefantenmuseum, Maastricht

Best Bewaard #4

Best Bewaard #4

Gallo-Romeins Museum, Tongeren

Best Bewaard #5

Best Bewaard #5

Continium, Kerkrade

Best Bewaard #6

Best Bewaard #6

Cuypershuis, Roermond

Best Bewaard #8

Best Bewaard #8

Van Abbemuseum, Eindhoven

Best Bewaard #7

Best Bewaard #7

Museum aan het Vrijthof, Maastricht

Best Bewaard #9

Best Bewaard #9

De Domijnen, Sittard

Best Bewaard #11

Best Bewaard #11

De Pont, Tilburg

Best Bewaard #10

Best Bewaard #10

Van Abbemuseum, Eindhoven

ZL#12

ZL#12

Van Bommel Van Dam, Venlo

ZL#13

ZL#13

Limburgs Museum, Venlo

ZL #14

ZL #14

Thermenmuseum, Heerlen

Theatermagazine Jeroen

In opdracht van Zuiderlucht schreef ik een aantal artikelen over voorstellingen in de Euregio.

 

www.zuiderlucht.eu

Publicaties​

'Aad de Haas. Tegendraads' - SCHUNCK*                                         'Verhalen Verbeeld' - Marres / Bureau Europa

© SCHUNCK*, Aad de Haas, Tegendraads
Marres / Bureau Europa

'Frans Nols: zwart-wit in kleur' - Gemeente Kerkarde 

Gemeente Kerkrade

Chapeau!

Chapeau! is een tweemaandelijks lifestyle magazine over het 'goede leven' in Limburg en de Euregio. Voor de Tefaf-editie van 2015 heb ik de redactie geassisteerd bij verschillende vaste rubrieken, het schrijven van artikelen over kunst en erfgoed, en bij het samenstellen van de jaarlijkse Cultuurgids.

 

www.chapeaumagazine.nl

p-Artefacts

IBA Reporters

 

In oktober 2013 is in Parkstad een Internationale Bau-Ausstellung gestart. Dit Duitse concept heeft als doel om 'vergeten' gebieden nieuw leven in te blazen. Architecten en kunstenaars werken samen aan innovatieve projecten.

Bewoners en bezoekers van de regio worden op de hoogte gehouden via de website van IBA Parkstad, maar ook via het blad IBA Reporters. Hiervoor heb ik enkele artikelen geschreven.

www.iba-parkstad.nl

Navenant

 

Navenant is een lifestyle magazine voor Nederlands- en Belgisch-Limburg. Ik was verantwoordelijk voor een aantal vaste rubrieken en schreef artikelen over kunst, mode en natuur.
 
www.navenant.nl

Kunst

Mode

Overige

bottom of page